Bloggen

Ta små pauser under träningspasset

Detta är en snabb disposition av några av de viktigaste sakerna att tänka på när du tar en paus mellan träning. Det är inte en uttömmande guide till varje aspekt av frågan, men det bör ge dig en bra uppfattning om de vanligaste områdena.

Det viktigaste att tänka på är den mängd motstånd du behöver använda. Dina muskler måste vara helt sträckt och redo att ge dig ett träningspass utan att gå in i viloläge. Att ha en kort vila innebär att det inte finns tillräckligt med tid för musklerna att vänja sig vid det arbete de har gjort hittills.

Muskelömhet kan vara resultatet av trötthet, eller från stam. I avsaknad av någon form av stretching motion, måste den skadade muskeln träna om för att bekämpa skadan utan att känna av att vara trött.

Stretching lika viktigt

Stretching innan ett träningspass är också viktigt eftersom detta kommer att bidra till att öka den maximala nivån av flexibilitet du har. Öka rörelseomfånget under träningen hjälper din kropp att klara av de förändringar som är en normal del av träning. Ökad flexibilitet kommer att hjälpa dina muskler att fungera bättre och ha mer uthållighet.

Du kommer också att gynnas genom att ha rätt övningar vid rätt tidpunkt. Om du utför styrketräning övningar vid fel tidpunkt kan det faktiskt öka risken för skada eftersom kroppen inte längre används till belastningen.

Muskelömhet bör inte ses som en indikator på kroppens förmåga att återhämta sig. Även om det kan kännas som dina muskler är ”obekväma” det är normalt och ett tecken på att det arbete du har gjort har varit effektiv.

Du bör komma ihåg att skador händer, men det betyder inte att du ska sluta träna helt. Varje svullnad och ömhet som uppstår är bara en varning om att något kan vara fel, så ta en paus mellan träning.

Dessa är några av de viktigaste sakerna att tänka på när du tar en paus mellan träning. Kom ihåg att det inte är någon idé att ha en vila som kommer att orsaka ytterligare skador på dina muskler.

Detta är en bra sida om träning.