Bloggen

Besök en kiropraktor

En kiropraktor är en person som använder mekaniska medel för att förbättra funktionen hos kroppens leder. Som ett resultat, ryggraden, muskler och senor är lättade från spänningar och ryggsmärta lindras också.

Rygg dekompression har använts i flera år för att korrigera anpassningen av ryggraden och ligament som stöder den. Det görs normalt med hjälp av ett instrument som kallas spinal dekompression maskin. Den använder elektrisk stimulering för att justera kotorna för att returnera kroppens anpassning.

Det finns dock tillfällen då kiropraktik förfaranden görs manuellt. Till exempel kan en kiropraktor använda massageteknik för att behandla ryggmärgsskador och andra tillstånd såsom uppkomsten av osteoporos och stukningar. Denna metod innebär att placera ett vakuumrör på det drabbade området för att ta bort den överdrivna vätska som blockerar blodkärlen. Samtidigt appliceras en liten mängd varmt vatten på de suturer som har bildats.

Sugröret kommer att orsaka att vätskan dras in i ryggradskanalen. I sin tur återställs ryggradskanalen till sina normala förhållanden och det tryck som fanns på fel plats elimineras. När området är i linje igen, kommer det att lindra smärta.

Hjälp vid ryggont

Den främsta anledningen till rygg manipulation är effektiv för att lindra smärta i ryggraden är på grund av manipulation själv. Det utvecklades med hjälp av kiropraktorer från den europeiska renässansen. Inledningsvis godkände det medicinska samfundet inte användningen av enheterna eftersom de trodde att det kunde orsaka skador på ryggraden och leda till ett permanent tillstånd som kallas Spinal subluxation. Lyckligtvis ändrade kiropraktorer metoderna så att de skulle vara mer acceptabla för den medicinska världen.

Spinal subluxation är vanligtvis resultatet av förskjutningar i ryggraden. Det kan uppstå när benen som stöder ryggraden flytta ut ur sina normala positioner och orsaka ledproblem. Sådana tillstånd inkluderar artrit, huvudvärk, höftförskjutning och migrän. Dessutom är rygg dekompression används för att rätta till denna situation, vilket gör det säkert att göra.

Denna process kallas rygg  dekompression eftersom den använder dekompression för att korrigera ryggraden. Det liknar rygg manipulationer i den meningen att ryggraden flyttas till en onormal position för att lindra ryggsmärtor. Men rygg dekompression är också mindre smärtsamt jämfört med manipulationer. Manipulationer innebär extrem muskeltryck, medan rygg dekompression använder mild muskeltryck för att korrigera ryggraden.

Kiropraktik terapi är ett effektivt alternativ till traditionell medicin. När den används tillsammans med konservativa behandlingar, kiropraktik behandling kan lindra och eliminera ryggsmärta. Det finns olika typer av behandlingsalternativ, så det är viktigt att hitta en kiropraktor som specialiserat sig på ryggrad vård.

Besök denna sida för vidare information.