Bloggen

Bålstabilitet – för normal kroppshållning

Bål stabilitet är grunden för alla framgångsrika tränare, oavsett om det är en personlig tränare eller fitness instruktör. Det finns två saker som du kan fokusera på, hålla en bra position medan du tränar och att kunna använda kärnområdet i kroppen. Det är viktigt att förstå att i de flesta fall kommer du att göra mer än en typ av motion på en gång. Den vanligaste rekommendationen från sjukgymnaster är att använda antingen ett justerbart löpband eller en elliptisk tränare för att arbeta olika muskelgrupper i över- och underkroppen. Till exempel kan du använda en elliptisk tränare för att räkna ut överkroppen, sedan övergången till löpbandet för underkropp, armar och ben. Denna typ av utbildning har visat sig vara mycket effektiv för många människor, även människor som har begränsad erfarenhet av att använda motståndsutrustning.

Bålstabilitet kräver att din kropp förblir i en position som är stabil. Kom ihåg att din övre och nedre kropp är en enhet av en komplett enhet som inkluderar ryggraden, bäckenet, buken, armar och ben. För att hålla sig i en stabil position, är det absolut nödvändigt att du är i en position där dina knän, höfter och nedre delen av ryggen är i linje med varandra. Bålstabilitet börjar med att upprätthålla en normal hållning när du står, går eller rör sig. Bra hållning bör inte äventyras när du tränar. Om du slöfock eller antar en felaktig hållning, är det viktigt att hålla din hållning. När du börjar träna, tänk på att du ska känna nedre delen av ryggen och bäckenet i samma anpassning som innan du började träna.

Regelbunden träning

Nästa nyckelkomponent till bålstabilitet är att utveckla rätt ”vana”. Den goda nyheten är att om du utför regelbundna fysiska aktiviteter kommer du att utveckla en ”vana” som upprätthåller din anpassning över tiden. Det är viktigt att fastställa en ”vana” med tiden för dina muskler, eftersom detta är vad som kommer att bidra till att upprätthålla god kärna stabilitet. Det bästa sättet att börja etablera en vana är att börja med något litet som att börja varje dag med rätt andning. Därifrån kan du lägga till lite mer komplexitet som att se till att du inte når ner medan mitt i att göra en övning för att kontrollera om täthet. Bålstabilitet är lika viktigt som någon annan faktor när det gäller att förlora vikt. Kom ihåg att stabilitet är avgörande för att utveckla styrka och muskelutveckling i kärnmusklerna. Utan bålstabilitet blir det svårt att hålla kroppen från att falla ner. Tänk på din övre och nedre kropp som en enhet av en komplett enhet som inkluderar ryggraden, bäckenet, buk, och tillbaka. Bålstabilitet är också viktigt för att skydda din nacke och ryggrad. Förutom ryggraden övre och nedre delen av ryggen, höfter och ben är också utsatta områden som måste skyddas. Använda kroppsvikt när du utför övningar som kräver stöd av ben, ryggrad, armar och händer är viktigt att upprätthålla stabilitet.

Om bålstabiliteten inte upprätthålls på rätt sätt kan resultaten bli katastrofala. I ovanstående exempel på en person som utövar sin överkropp han kan finna sig lutad framåt på grund av felaktig hållning. Resultatet är att nacke, axlar och höfter inte längre är i linje ordentligt. Om rätt position och hävstång finns detta tillstånd kan leda till muskelbelastning och allvarliga skador. Även när du använder en maskin eller inte tvingas att utföra dåliga positioner, är det viktigt att upprätthålla god hållning. Med dålig hållning kan inte bara påverka hur bra du ser ut i en outfit men kan också skapa en enorm belastning på nedre delen av ryggen, bäckenet, och ryggraden. Det är viktigt att leta efter en tränare eller fitness instruktör som kommer att utföra ordentlig rehabilitering övningar för att upprätthålla rätt position och inflytande under ett träningspass rutin.

Eftersom musklerna ständigt rör sig på ett vanligt sätt, är det viktigt att se till att du värmer upp innan du tränar. För vissa människor, stretching innan du tränar är inte ett alternativ. Kom ihåg att när du sträcker dina muskler, de börjar förkorta. Detta kan orsaka skador.

En samling texter om träning finns här naturalphysique.se.