Bloggen

Bo och betala skatt i Sverige

Att arbeta i Sverige är en mycket bra affärsmöjlighet och är förmodligen det bästa landet att arbeta i om man funderar på att starta ett företag, speciellt om du är bosatt. Skattelagstiftningen är mycket enklare och lättare att förstå än i många andra länder.

När du flyttar från land till land, är det mycket lätt att hitta dig själv betala mer till folket från ditt hemland för att arbeta för dig. Detta kan vara mycket frustrerande eftersom du vill arbeta för mindre pengar men det finns bara inte tillräckligt med arbete för att gå runt. I Sverige kommer du att betala samma skatt till regeringen oavsett var du arbetar.

Jo det finns några regler som du måste följa. Du måste alltid arbeta lagligt i Sverige och visa upp dina anställningspapper. Man kan inte vara i Sverige utan att vara i ett arbete. Detta är en mycket viktig regel att komma ihåg och om du är i arbete då du måste få ett arbetstillstånd.

Den grundläggande företagsskatten för Storbritannien är något högre än skatten i Sverige. Detta beror på att Förenade kungariket har en högre skattesats än resten av Europa. Eftersom svenskarna har lika stor andel för social trygghet har de faktiskt en lägre skattesats.

Äger du ett företag eller ens om du är ensam ägare med ansvar för att driva eget företag så ska du alltid ta en titt på aktiemarknaden i Sverige. Det är en av de bästa ställena att investera. Du bör också överväga att hålla fast vid ditt lager under en lång tid, men du bör investera mycket lite.

Att sälja aktier kan vara en svår sak att göra. Det finns regler som du måste uppfylla för att sälja aktier, och du kanske måste vänta flera månader innan du kan handla. Men när man köper och säljer aktier i Sverige kan man handla på nätet utan att vänta på mäklarfirmor.

Onlineskatteansökningsprocessen i Sverige är mycket lik den när det gäller betalning av skattebetalningar. Det finns inga ovanliga skattesatser eftersom Sverige har en schablonskattesats som betalas av den enskilde, inte företaget.

Men valutan kommer att fluktuera och så måste du hålla dina register uppdaterade när det gäller den inhemska växelkursen. Detta är mycket viktigt eftersom det är mycket lätt att hamna på efterkälken på skatter och då detta kommer att påverka din förmåga att köpa aktier eller ta lån. Du kan få en rabatt på moms om du är i Sverige i minst två år.

För mer information besök denna sida.