Bloggen

Renoverings plan och budget

Det är svårt att göra en inrednings förbättring utan en budget eller en plan. Planen bör innehålla en handlingssteg som leder dig mot att uppnå dina renoverings mål. Här är några steg för att se till att du är på rätt spår.

Den första bra tumregeln är att skriva ner allt. Skriv ner alla dina månatliga utgifter, inklusive vad du spenderar pengar på, när du köper saker, hur mycket du tjänar, och vad du har kvar efter att ha betalat för mat, kläder och underhållning. När du har all denna information framför dig, är det lätt att se var du kan spendera mer än du tjänar och där du kan vara under eller över utgifterna. När du har skrivit ner allt kan du göra ändringar i budgeten för att göra det mer eller mindre restriktivt. En annan fördel med att hålla alla dina utgifter information framför dig är att du kan göra ändringar eller nedskärningar i din budget utan att behöva förklara ditt resonemang för någon annan. Du kan lägga ett konto på is, minska din shoppingrunda i snabbköpet, minska din rökning, bli av med alla onödiga skulder på dina kreditkort, och många andra sätt. När du börjar använda en personlig förbättring budget, kommer du att börja ändra din livsstil.

När du har konfigurerat  förbättringsbudget är det viktigt att hålla reda på kostnader för renoveringar.  Håll en detaljerad post för varje enskild vara du köper eller varje objekt du köper för hela året. I början av varje månad, notera de objekt du köpt och lista ut dem till vänster. Spara en lista över alla dina veckovisa inköp för samma produkter; lista var och en för samma vecka till vänster också. Objekten till vänster hjälper dig att jämföra vilka objekt du spenderat pengar på under året. Dessa poster är lätta att lägga till i din budget; de är objekt som du vet kommer att kosta dig mer än en dags hyra.

Skriver ner utgifterna

När du har några veckors information till ditt förfogande, kan du börja göra justeringar i din personliga förbättring budget genom att skriva ner dessa objekt i ett kalkylblad och mata in dem i din nya budget. Var noga med att mata in priserna i din prioritetsordning. Det är också en bra idé att lägga till en cirkel där du har angett att artikeln är betald. Detta beror på att de flesta objekt som betalas kan läggas till i din personliga renoverings budget. Om du inte redan har ett konto hos din bank kanske du vill öppna ett så att du kan lägga pengar på ditt bankkonto. Det är en bra idé att hålla reda på din budget och något av ditt kassaflöde också. På så sätt, när du vill köpa något som kräver kontanter, vet du var du ska gå för att hitta dina pengar och hur mycket att betala för objektet.

Ibland kan du ha svårt att sätta en belopp på ett objekt som du vill köpa; till exempel kostnaden antal liter målarfärg. När du har listat ut en prisklass för artikeln kan du ange ett visst belopp åt sidan som du använder varje månad för den artikeln. Du kan göra detta genom att avsätta ett visst belopp på budgetbladet.

För många människor, med en plan är det bästa sättet att upprätthålla en ekonomisk hållbar budget för renovering. Att vidta åtgärder mot dina mål är ofta svårare än det verkar. Genom att skapa en plan, kommer du att ta initiativ och göra något för dig själv som du inte har gjort tidigare. Du kommer också att spara pengar eftersom du inte behöver köpa alla de saker du normalt köper.

Kom ihåg att renovera ett hem kostar pengar men genom en budget och en plan så har du kolla på utgifterna.

Besök denna sida hantverkaruppdrag.se om renovering och byggen för mer information.