Bloggen

Bygghjälm – en del av säkerhetsutrustningen på ett bygge

Bygghjälmar, även om utilitaristiska, är fortfarande en av de viktigaste delarna av säkerhetsutrustning för arbetstagare på byggarbetsplatser. De bör ha stoppning, särskilt runt huvud och hals. Långvarig användning av hjälmen kan leda till kvävning, särskilt om en arbetstagare arbetar under dåliga eller farliga förhållanden.

Hjälmar finns i många typer och stilar. Men innan du köper en, här är några grundläggande information om dem. Först har den grundläggande bygghjälmen två olika typer av stoppning. Den första kallas skal stoppning. Detta består av fleece och polyester. Den andra typen kallas skum stoppning. När skalet stoppning komprimeras, kommer det att skapa en sköld mot krafterna från hjälmen. Det kan också absorbera stöt från stötar. Detta är särskilt användbart när arbetstagaren använder hjälmen medan du gör underhåll och utgrävning. Förutom skalet stoppning, skum stoppning finns också. Det är bekvämare och gör inte ett ljud som skalet gör. Det är dock inte lika effektivt att absorbera stötar som skalet är.

Passform och slitage

Ett annat viktigt inslag i en bygghjälm är passformen. Den ska passa tätt men inte för hårt så att bäraren inte kan röra sig bekvämt. Huvudet ska täckas med hår av hjälmen, om det är justerbart.  Ventilerna ska vara i gott skick och inte spruckna eller skadade. Och hjälmen ska passa tätt över örat med öronsnäckorna på en nivå som gör det möjligt att enkelt visa ansiktet. Dessutom bör hörsnäckorna vara vända utåt, inte inåt. Bygghjälmen ska levereras med ett band som kan dras åt. Remmarna finns i olika storlekar och former, och rätt passform beror på storleken på hjälmen. Remmarna ska vara av hållbara material för att tåla konstant slitage på hjälmen.

Tillverkaren av hjälmen bör ha en certifiering för dess användning, i enlighet med lagen i det land där hjälmen tillverkades. Certifieringen bör ange att hjälmen uppfyller de federala säkerhetsnormerna för motorfordon för hjälmar. Dessutom bör den specificera de tekniska kraven i säkerhetskoden. Tillverkarens logotyp skall vara väl synlig på hjälmen. Logotypens färg får inte tonas ned eller bli tonad. Och färgen på fodret i hjälmen bör inte bli smutsig eller sliten.

En professionell hjälm kommer att göra det mycket lättare för en person att hitta den. Det kommer också att se bättre ut i en persons garage eller hus. Alla dessa funktioner bidrar till hjälmens utseende. En dåligt konstruerad hjälm kommer inte att pågå särskilt länge. En hjälm som är väl omhändertagen kommer att hålla länge. I själva verket kommer människor bara behöver ändra det ibland om materialet och konstruktionen inte har försämrats. Företaget som säljer hjälmen tar vanligtvis hand om alla detaljer åt dig.

Besök denna sida fastighetsguider.se om hantverkstjänster för vidare information.